2016. február 14., vasárnap

Alina: Könyvajánló #01

Maya Banks:
Második esély
(VIGYÁZAT SPOILER VESZÉLY!)

Tartalom:

Ethan Kelly, az egykori haditengerész repülőgép-szerencsétlenségben veszítette el a feleségét. Az azóta eltelt egy évben elzárkózott a külvilágtól, és senki sem képes áttörni a maga köré emelt falakat. A mélységes fájdalom mellett rettenetesen gyötri a bűntudat, mert férjként óriási kudarcot vallott.  
Egy nap azonban megtudja, hogy Rachel él, de fogságban tartják. Azt tervezi, hogy a KGI, a szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása segítségével kiszabadítja. Azzal viszont nem számolt, hogy a felesége nem emlékszik sem rá, sem a közös életükre. Ethan reméli, hogy jóváteheti a múltbéli hibáit, és kapnak egy második esélyt. A veszély azonban még nem múlt el. A rejtélyes fogvatartók nem hagyhatják életben a nőt, és ki tudja, milyen titkok kerülnek napvilágra, ha Rachel egy nap visszanyeri az emlékezetét.

Mi volt az a pont, amikor azt gondoltam: Igen, ezt a könyvet érdemes tovább olvasni?

Őszinte leszek mindenkivel, eleinte nem nagyon tetszett a könyv eleje. A történet úgy jött le nekem elsőre, mintha egy férfi az alkohollal akarná elfelejteni a volt feleségét. A legelső gondolatom az volt, hogy biztos egy bárban megismerkedik valakivel, összefekszenek, némi bonyodalom, aztán egy pár lesznek és végül happy end. Aha, persze! Feltételezni szabad, de nem mindig valósul meg az elképzelésünk. Ez történt velem is a könyv olvasásakor. Ugyanis kellemesen csalódtam benne. Az első meglepetés akkor érkezett, amikor Ethan megkapta a borítékot halott felesége fotóival és egy levelet mellé, amin 4 szó állt: A felesége életben van! 
Valójában ez volt az a pont, ami teljesen megfogott. Innentől kezdve csak úgy faltam a sorokat. 

Ki/kik voltak azok a személyek, akikkel a könyv olvasásakor szimpatizáltam?

Azt hiszem, hogy szinte mindenkivel. Azonban a kedvenc szereplőim mégis csak a Kelly család férfi tagjai voltak, akik mindent megtettek azért, hogy visszaszerezzék Ethan feleségét. Amikor Ethan a KGI-hez fordult segítségért - amit a testvérei vezettek -, nem fordítottak neki hátat. Egyből ráálltak az ügyre. Nemcsak azért, mert a sógornőjükről vagy a testvérük feleségéről volt szó. Nem, ugyanis mindannyian úgy gondoltak, tekintetek Rachelre - Ethan hitvesére -, mintha a húguk lenne. 
Így felkerekedtek és elmentek arra az ismeretlen helyre, ahová az Ethan-nek szóló levél irányította őket. Mivelhogy a boríték nemcsak képeket tartalmazott, hanem koordinátákat is. 
A Kelly fiúk életük kockáztatva kimenekítették az amnéziás Rachelt és az egész történet folyamán ott voltak a lány életében. Mindig támogatták őt, mellette álltak, ha baj volt. Sőt, amikor Rachelt megtalálták az egykori elrablói és ismét karmaik közé kaparintották őt, mindent megtettek azért, hogy megtalálják szeretett sógornőjüket.  
Ezért is szerettem meg őket, hiszen kedvesek, aranyosak, megértőek, segítőkészek és ami a legfontosabb: amit megterveznek, azt meg is valósítják.

Milyen Ethan és Rachel kapcsolata a könyvben?

Mivel Rachelnek csak emlékfoszlányai vannak, ezért nem tudhatja, hogy elutazása előtt Ethan bejelentette a válásukat. Viszont a férfi javára váljon, hogy igyekszik hibáit jóvá tenni, amikor a felesége végre ott volt mellette. Úgy bánik Rachellel, mint a hímes tojással. 
Egyszerűen élvezet az ő kapcsolatukat olvasni, mert minden megtalálható benne, amire egy lány/nő vágyik.

Ki volt az a személy, aki egyáltalán nem volt szimpatikus?

Csak egy nevet mondok: Rusty. Ha elolvassátok, vagy már elolvastátok a könyvet, magatoktól is rájöttök, hogy miért. Igaz, egy részből megértem őt, de véleményem szerint nem kellett volna úgy viselkednie, ahogy tette.

Mit is jelent pontosan a KGI?

Kelly Group International (KGI): szupertitkos elit csapat, a katonai múlttal rendelkező Kelly fivérek családi vállalkozása.  
Profil: túszmentés, emberrablási esetek, hírszerzés, és olyan munkák, amelyeket a kormány nem vállal fel…

Miért ajánlom ezt a könyvet?

Mert szerintem minden megtalálható benne. Egy kis akció, kaland, szerelem, családi szeretet és néhol pár +18-as részek. Valamint, Valentin napkor pont ideális olvasmány, hiszen romantika is fellelhető a sorok között. 

Remélem, hogy az ajánló tetszett nektek. A jövőben megpróbálok minél több könyvről, filmről és sorozatról is hozni nektek. :)

Legyen szép napotok/estétek!
Alina

2 megjegyzés: